Monday, April 18, 2011

Full Time Breastfeeding

Slm uolls,

Aku ttb je terpanggil utk buat research psl exclusive breastfeeding nih..ye r kan since FM (Formula Milk) ni dh naik harga..even kyra mnm susu murah pn tp terasa gak pengaliran duit tuh..:( bkn nk berkira la tp terfikir gak kite ni kan perempuan , so kite dh dijadikan utk bg ank kite mnm susu kite sendiri..susu yg kite produce sendiri x pyh beli..free seumur hidup kan..:) so aku harap klu aku ade 2nd baby aku nk full BF la .. Insyallah harap dalam masa terdekat ni la..aku x pregnant pn lg, tp dlm perancangan la memandangkan aku dh 29thn this year..nk tunggu kerja br pun x dpt2..bek aku proceed bende len dulu mana tau rezeki anak ye x? hehehehe

Byk gak aku survey so aku cam tERbekenan lak dgn pakage breast pump Spectra 3 nih...tgk pic kt bwh k...:)

:: ehsan dr MOL site ::
~ comel kan ~

Drpd review yg aku baca & tanya kt kawan2 set ni ok .. berbaloi klu beli, x sakit ms proses mengepam & mcm2 lg la dia punye kebaikan..kengkawan yg nk buat research leh tgk kt website MOL nih..http://www.momslittleones.com , harga utk set kt atas ni RM388/set..menarik gak kan...so aku kene la buat saving utk beli sume nih..aku tepikir gak apasal org len blh buat, aku x blh..btl x? sedangkan sama je yg penting semangat & think +ve...dulu masa kyra aku mls nk pk..air susu dh sikit, aku sumbat je FM ape nk ssh ye dak..tp investment aku nk beli breast pump nih x la byk klu nk dibandingkan dgn aku beli susu kan...

So aku rs aku nk teruskan gak cita2 aku nih...harap2 kesampaian...:) AMINN

4 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

ooooooooo patut la ko tanya-tanya aku kan..? well jom BF secara xclusive :)

Ieda Rihana said...

hahah berangan je lbh ma...x tau la ape jdnye kang...

Mama JnJ said...

sokong bf ;-)

Ieda Rihana said...

mama JnJ,
kan bgs utk baby...jimat pun jimat...:)