Monday, June 20, 2011

So far ok....

Slm uolls,

Buat ms ni aku blm pegi klinik confirm pregnancy aku tuh...harap2 tester kit tu btl la ...:) setakat ari nih aku blm ade morning sickness .. awal lg kan...tunggu la dh lama2 skt hambik ko...hu3 so far yg aku prasan pg2 time gosok gg je alamak loya giler bila terasa ubt gg tu..sblm ni aku ok je ... pas tu aku cam kurang mkn nasi..aku mkn bende bkn2, klu mkn nasi pn time aku terasa nk mkn dh pkl 10 mlm...pas tu lately aku suke mnm limau ais without sugar...hu2 x pernah2 aku layan bende tu tp aku rs normal jek sbb aku stress dgn keje & aku mmg semula jadi kuat makan..hahah

Tp aku pasan lg 1 bende dlm 2-3 hr ni aku meluat sgt tgk muke ca ya nun alif manager aku tu..just imagine aku leh ngamuk kaw2 dlm blk dia marah2 dia...kau aku kau aku jek aku bahasa kan diri aku & dia...HR coordinator tegur ida ko pembawakan budak ke (sib bek bespren dgn mamat HR tu & dia pn benci dgn ca ya nun alif tu so selamat la aku..he3) tp aku ngamuk bersebab la ..x de la aku serang dia tanpa sebab..he3

Kyra tersgt la manja smpi botol susu dn mate pn aku yg nk kene ambik...tp aku tefikir gak maybe nk jd kakak kot kyra ni tu yg ngada telebih...hehehe kyra pn dh bsr baru2 dia dh 3 thn< so klu dh ade adik harap2 dia dh btl2 faham la...:) so far aku mkn produk Virgin Coconut Oil Softgel Catalyst...u all leh search produk ni..ekceli aku mkn bende nih utk muka aku yg berjerawat nih & nk btlkan kitaran period aku yg dh giler x btl ...tp VCO ni byk khasiat dia..utk org yg pregnant pn di galakkan makan , utk elakkan baby jaundis,cantikkan kulit baby & dpt kurang kan morning sickness kite & of course utk bg tenaga dll.....

So once aku dh tau aku pregnant (mengikut tester kit aku tu la kan) hubby kata x pe just continue mkn VCO tu at least dpt kurangkan mrning sickness aku .... mcm ms kyra dulu..adeh  kerja pn x blh..sampai mak aku dtg dr kg tlg teman...hu3

Panjang nye aku citer kan...oklah sampai waktu solat maghrib...cau cin cau xoxo

2 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

eh ble ka minum benda2 mcm tu time prgnnt..rujuk dr dulu la ida

Ieda Rihana said...

vco tu suppliment ma...100% pure virgin coconut oil..x blh ke? aku pn x la refer dgn dr..hehhe